Winterwerkzaamheden in de baan

In de wintermaanden is het greenkeepersteam minder bezig met het maaien van de greens en fairways. Dat maakt dat er tijd is voor andere werkzaamheden. Hier is te zien hoe men bezig is met het doorspuiten van de 95 kilometer drainagebuizen die onder de golfbaan liggen.

 

Banken

De hardhouten banken die op diverse plaatsen in de baan staan, krijgen in de wintermaanden een onderhoudsbeurt. In het verleden werden deze met een beits behandeld. Zonde van de mooie vergrijsde kleur van het hardhout. Door de greenkeepers is inmiddels een aantal banken onder handen genomen om de oude beits te verwijderen. Geheel schoon zijn ze nog niet, maar we zijn zeer tevreden met het resultaat. Dank voor jullie inzet heren!!

 

Voor Na

Kandelaberen, weet u wat dat is??

Eind januari worden op hole 3, 8, 9 en bij het caddiemasterhuisje, de treurwilgen gekandelaberd. Kandelaberen is een snoeitechniek waarbij de takken tot op de gesteltakken van de boom worden afgezaagd, waardoor deze het uiterlijk van een kandelaber krijgt. Het houdt in dat alle kleine takken verwijderd worden, niet fraai, maar wel noodzakelijk om te voorkomen dat deze bomen bij storm om zullen waaien.
Op deze voorbeeldfoto is links een jaar geleden een behandelde treurwilg te zien en rechts een recent kaalgeknipte boom. Het komt allemaal weer goed met de treurwilgen, maar het beeld zal eerst even wennen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!