Winterwerkzaamheden in de baan

De greenkeepers, zijn ondanks de koude en natte weersomstandigheden, continu aan het werk om de baan goed te onderhouden en te verbeteren. 

Snoeiafval in de baan

Werkzaamheden in de wintermaanden zijn onder andere het snoeien van bomen en struiken. Die zijn dan in rust, en de structuur is goed zichtbaar doordat er geen blad aanwezig is. Het stimuleert de plant om nieuwe scheuten aan te maken. Het gezegde is: ‘snoei geeft groei’.

Momenteel liggen op diverse plaatsen stapels met snoeiafval, zoals te zien is op bijgaande foto’s. Die zullen verwijderd en daarna versnipperd worden. Het bedrijf dat de werkzaamheden verricht kan deze werkzaamheden niet eerder dan in februari uitvoeren.

Tot dan geldt de volgende regel:
Takkenbos in het algemene gebied zijn GUR en mogen zonder straf worden ontweken volgens Regel 16.1.

Renovatie bruggetje

Het kleine bruggetje dat hole 10 met hole 11 verbindt, is in zeer slechte conditie.
Het bruggetje wordt regelmatig gebruikt door de pro’s bij hun baanlessen en door mensen die iets meer dan 9 holes willen spelen. Het brugdeel bij het eilandje tussen hole 12 en 13 was niet in gebruik, en is in zijn geheel opgenomen en verplaatst naar hole 10 en 11. Voor het definitief plaatsen van dit brugdeel wachten de greenkeepers nog op wat materialen die zijn besteld. In week 4 of 5 zal deze brug weer in goede conditie verkeren. De werkzaamheden zijn in eigen beheer uitgevoerd met hergebruik van aanwezig materiaal en geeft daardoor een grote besparing in onkosten.

Op bijgaande foto’s is te zien hoe het bruggetje wordt hersteld.

Verzoek om niet met de golftrolley tussen de green en de bunker te lopen

We weten allemaal dat het niet mag, maar toch wordt het steeds weer gedaan. Lopen met de trolley tussen de greens en de bunkers.

Door de rijp op het bevroren gras afgelopen weken zijn de sporen van de trolleys goed zichtbaar. De sporen kunnen het gras beschadigen en dit kan zich pas herstellen als de bodemtemperatuur meer dan 5 graden is. Dan begint het gras te ontwaken uit de winterse rust.

Zie bijgaande curve van de groei van gras, deze toont aan dat beschadigingen zich niet eerder dan in maart herstellen.

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!