Verloren bal of bal buiten de baan

Je hebt aan mooie afslag, iets naar rechts en je loopt naar je bal.
Helaas, de bal is onvindbaar!!

Wat zeggen de regels:

Allereerst de definitie: een bal is verloren als hij niet binnen 3 minuten gevonden is, nadat je bent begonnen met zoeken. Ook als je een bal vindt en je kan hem niet identificeren als jouw bal, geldt jouw bal als verloren. Het identificeren mag na de 3 minuten zoeken.

Bal verloren, wat nu: je moet een nieuwe bal spelen vanaf de plaats waar de je vorige slag deed, met bijtelling van één strafslag. Zie Regel 18.2b. Als je een andere bal in het spel hebt gebracht, is de eerste bal “verloren”, ook als iemand hem vindt binnen 3 minuten.

 

Om teruglopen te vermijden, is het verstandig om bij twijfel een provisionele bal te spelen. Zie Regel 18.3. Voordat je de slag doet met je tweede bal, moet je melden dat het een provisionele bal is. Het woord provisionele moet hoorbaar zijn voor de medespelers. Zolang je provisionele bal verder van de hole ligt dan je eerste bal, mag je er mee doorspelen. Heb je na 3 minuten zoeken je oorspronkelijke bal niet gevonden en geïdentificeerd, wordt de provisionele bal de bal in het spel. Tellen: oorspronkelijke bal + strafslag + nieuwe bal = 3 slagen.

Dit is de procedure als er geen hindernis in de buurt is. Is er wel een hindernis is de buurt waarin je bal praktisch zeker terecht gekomen is, wordt een nieuw geslagen bal de bal in het spel. Regel 17 (hindernissen) gaat voor Regel 18.

Dit alles geldt ook als je verwacht dat je bal buiten de baan kan zijn beland. Dit is aangeven met witte palen.

De commissie van de Amsterdamse Golf Club heeft geen plaatselijke regel ingesteld dat je mag droppen met 2 strafslagen op de plek waar de bal (verloren of buiten de baan) terecht gekomen zou kunnen zijn. Wij schatten onze spelers hoog in.

error: Content is protected !!