Van de Wedstrijdcommissie; maand september

Clubkampioenschappen Matchplay: Belangrijkste wedstrijd van het jaar!!

In het weekend van 7-8 september vinden de clubkampioenschappen matchplay plaats. De winnaars zijn de clubkampioen. De 32 beste spelers – 16 vrouwen en 16 mannen – van de club betreden het strijdtoneel. Op zondag worden de halve finales en de finale gespeeld. Het zou leuk zijn als dan niet alleen caddies, team- en huisgenoten, of familieleden van de spelers komen aanmoedigen, maar ook rijen clubgenoten. U hoeft niet eens een kaartje te kopen – denk aan het KLM Open -, terwijl u toch getuige kunt zijn van spelers die een par 5 in twee slagen halen. Met andere woorden, “kom kijken en loop met een partij mee”. Komt u in aanmerking om mee te doen, aarzel dan niet en schrijft u zich in.

De overige wedstrijden die op de kalender staan zijn zeker ook de moeite waard om aan deel te nemen. Denkt u aan de ouder/kind/familie wedstrijd, de echt(e)parenwedstrijd en de mixed foursome matchplay met handicapverrekening.

Een ander aspect dat de Weco onder uw aandacht wil brengen is het volgende. De wedstrijdleiding wordt steeds vaker geconfronteerd met afzeggingen nadat de inschrijfperiode voor een wedstrijd is gesloten. In beginsel kunt u zich terugtrekken, als daarvoor een dringende reden bestaat. Het punt is dat de leden van de Weco moeten kunnen beoordelen of de reden van afzeggen inderdaad dringend is. Dat is lastig te doen, als er door u een app (groepje) wordt aangemaakt en vervolgens wordt gemeld dat u zich terugtrekt. De leden van de Weco verzoeken u in ieder geval appjes of sms-berichten te laten volgen door een telefonisch contact. De Weco streeft er naar om voor alle deelnemers een plezierige wedstrijd te organiseren en dat wordt ingewikkeld als u zich ontijdig terugtrekt.

Alvast heel veel plezier toegewenst en tot op de club of in de baan (als speler of als toeschouwer).

Augustus 2019