Terugblik op een mooie Golfweek

Meer dan 600 leden en hun gasten verdeeld over zes dagen, genoten zichtbaar van de evenementen die werden georganiseerd.

De Duinkonijnen en de Grachtengordeldieren maakten er al een groot feest van. Nadat eerst de clubs werden gekruist en de Konijnen de gordeldieren versloegen kon het feest beginnen. We kunnen ons niet heugen dat er zo veel leden uitbundig dansten en zongen op de tonen van de JIJ Band. Zelfs het koor van Jolanda bracht een mooi lied ten gehore. En Richard maakte het wel erg bont om op het dak te klimmen toen het terras uit volle borst “Komt van het dak af” zong. Een dag om niet te vergeten.

De zondag was gereserveerd voor de Cross Country. Een prachtig parcours uitgezet door Gerrit Euverman en de caddiemasters. Elk jaar weer een andere route. Ook dit jaar zagen we plekken van de baan waar je anders nooit komt.

Maandag een nieuw evenement op de kalender. Voor 75-plussers van de Amsterdamse. Keuze uit een rondje 9 of 18 holes. Het aantal deelnemers viel een beetje tegen. Wij denken dat het te maken heeft dat het geen gemixt event was. Onze 75 plus dames spelen zo graag tegen de heren! Waarvan acte.

Aan het einde van de dag ook een nouveauté. Onze single handicappers gingen met elkaar de strijd aan. Wederom fascinerend om te zien hoe ver de sterren van onze club slaan. Maar ook de zuiverheid van het korte spel. Een lust voor het oog. Volgend jaar weer.

Dinsdag was de baan gereserveerd voor de dames en hun vriendinnen. De zon scheen en de temperatuur was aangenaam. Het werd een oergezellige dag. Op een paar kritische noten na genoot eenieder van het jaarlijkse evenement. De dames hadden hun hielen nog niet gelicht of de mannen van de Amsterdamse en hun vrienden gingen woensdag de baan in. Ook hier niets dan lof over de baan, de horeca en gezelligheid.

Vrijdag verwelkomde de club leden en hun gasten. Ook deze dag kregen we van de vrienden en vriendinnen niets dan lof over de gesteldheid van onze baan. Eenieder was erg verrast. En dat geeft een goed gevoel! De hele week veel complimenten over onze baan. Heren en dames greenkeepers en baancommissie jullie hadden erbij moeten zijn om die vele complimenten te horen.

En toen was het zaterdag. De laatste dag. Texas Scramble. Team Jolanda had er alles aan gedaan om ons een beetje Texas gevoel te geven. Inclusief strobalen als zitplek rond de tafeltjes op het gras. Het was ook de enige onzekere weerdag. Onweer, regen en veel wind stond in de planning. Maar als zo vaak, verdwenen de meeste buien langs onze club richting hartje Amsterdam. Dus wederom een geweldig feest met rond 150 leden en een paar gasten in de baan. Mooie speeches voor winnaars, eagle hitters en het organisatiecomité. De dans en zang bleven dit keer achterwegen. Uiteindelijk kwam ook de regen en iedereen verdween met tafel en al het clubhuis in of bleef waar mogelijk onder de grote terrasparaplu zitten. De BBQ was heerlijk. Ook hier nog een aantal verbeterpunten. Niet wat het eten betreft, maar meer de logistiek. Ook dat nemen we mee naar volgend jaar.

 

 

Tot volgend jaar.

Gerrit, Teri, Charlotte, Lisanne, Willem-Jan, Tim en Jan Hendrik

error: Content is protected !!