Senioren doen mee!!

Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat?

Deze vraag staat centraal bij het nieuwe grootschalige onderzoeksproject “Senioren Doen Mee” van het Centre for Urban Mental Health aan de Universiteit van Amsterdam. Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe senioren hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal en fysiek welbevinden.

 

 

Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om handvaten te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het relatieve aantal jaren dat we kunnen verwachten in slechte gezondheid door te brengen, de afgelopen jaren is toegenomen.

De onderzoekers zijn op zoek naar 10.000 – of meer – senioren (55 jaar en ouder) die mee willen doen aan online vragenlijsten en testjes. Dit onderzoek bestaat uit verschillende delen, die u geheel vanuit huis kunt invullen. 

Lijkt het u leuk om mee te doen en daarmee een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar veroudering? Meld u dan aan via www.seniorendoenmee.nl.

Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over het onderzoek. 

januari 2021