Selectie Heren 36 holes

De eerste weken

Wellicht heeft u het al voorbij zien komen in het nieuwsoverzicht, ik (Eric Polak)heb recent de rol opgepakt als teammanager voor de zondag 36 holes selectie. Ik wil jullie via deze weg op de hoogte houden van het reilen en zeilen van het team en daarmee jullie allen kennis te laten maken met de spelers en het programma dat we hebben opgesteld ter voorbereiding op de competitie in 2024.

Ten eerste, de spelers, de mannen die het gaan doen.

Ik heb een rotsvast vertrouwen dat we met deze groep mooie resultaten gaan neerzetten tijdens de competitie.

 

Mark Polman, Dennis Luijkx, Rutger Winkel, Wieger Houtman, Jolmer de Haas, Robin Bakker, Rein Poen, Lee Jorgensen, Huck de Haas, Alexander van Tulder, Peter-Jan Bleeker, Julius van der Zee en Thomas Friedman. Mooi om met jullie aan de slag te gaan!

De aftrap

Eind oktober hebben we het seizoen afgetrapt in het clubhuis. Voor het eerst samenkomen met de spelers en de professionals David & Dirk, handjes schudden, en natuurlijk even bijpraten. Ook de serieuze onderwerpen zijn aan bod gekomen, zoals de verwachtingen van elkaar en de commitment richting het team, de club en het jaarprogramma. Ter inspiratie nemen we het Europese Ryder Cup team dat in september een prestatie van jewelste neerzette. Een team waar de onderlinge verbinding aanwezig en voelbaar was, een team dat knokte voor elk punt en waar het plezier vanaf spatte. Zo’n team willen wij ook zijn!

 

Na de kick-off was het tijd voor de eerste selectie training onder leiding van David & Dirk. Op naar de korte holes waar ze een lastig parcours hadden uitgezet om de zo belangrijke approach shots te oefenen. Mooi om te zien dat de spanning meteen op de koppies zichtbaar was. Dit is wat ons beter zal maken in de winter, in wedstrijdvorm trainen!

Elke woensdagavond staan de lampen aan op de range en is onze extra trainingsavond.

Helaas waren de weergoden ons de afgelopen weken weinig goedgezind, en waren er maar weinig mogelijkheden om te trainen. Tijdens de spaarzame momenten dat de range niet blank stond, deden we de lampen aan en werden de swing speed stokken uit de tas gehaald!

 

Ook tijdens de tweede selectietraining regende het pijpenstelen, MAAR, de baan was wel open. Volgens de pros een goed moment om een matchplay wedstrijd te doen, want tijdens de competitie in april doet het weer wat het wil. De mannen werden duidelijk overvallen door deze mededeling en hadden gehoopt op een overdekte en beschutte range. Snel zoeken in de tas naar de regenbroek en jas voor degenen die daar op voorbereid waren, de rest moest het doen met een paraplu die het niet heel lekker deed met windkracht 7.  Doorweekt maar toch voldaan kwamen de foursomes binnen, met de eerste matchplay training in de pocket!

Zondag 10 december stond de derde selectie training op de planning en sloten we het jaar af met een borrel en de “Amsterdamse pétanque challenge”, en hebben we geproost op een mooi competitie seizoen!

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!