Robotisering driving range en par 3 baan gestart

In september is het robotiseringssysteem aangelegd op de Driving Range en de par 3 baan. De ene robot zorgt ervoor dat het gras gemaaid wordt en de andere robot raapt de ballen. De route van de robot is ingesteld met gps en kan indien nodig aangepast worden.

De ballen worden zodra de robot vol is naar het basisstation gereden, waar de ballen worden gelost in een opvangbak, dan getransporteerd naar het was- en spoelsysteem, om vervolgens weer in de uitgiftebak terecht te komen.

Er is een camera geplaatst boven het basisstation zodat ook op afstand kan worden gekeken of het apparaat goed functioneert en eventuele storingen kunnen worden opgemerkt.

Er zijn bij aanvang wat inregelproblemen geweest, maar deze zijn inmiddels vrijwel allemaal opgelost. De greenkeepers zijn zeer tevreden! Met de aanschaf van deze automatisering behoort het sluiten van de Driving Range om ballen te rapen en te maaien op de maandagochtend tot het verleden.

De twee robots

Basisstation

Camera boven het basisstation

Een goed onderhouden Driving Range is van groot belang, zodat spelers altijd kunnen oefenen. Bovendien is automatisering tijdbesparend voor de greenkeepers.

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!