Renovatie teeboxen hole 11 uitgelopen

In verband met weersomstandigheden zijn de werkzaamheden betreffende hole 11 uitgelopen.

Wij hopen zo spoedig mogelijk alle werkzaamheden te hebben uitgevoerd. 

De tijdelijke baanroute zal lopen van hole 10, die wordt ingekort tot een kortere par-3, over het bruggetje naar hole 11, en achter de green van hole 11 langs naar hole 12. Mocht de vervangende brug over de sloot bij hole 10/ 11 nog niet gereed zijn zal er een alternatieve route worden gemaakt, die loopt via de fairway van hole 11. Volg de aanwijzingen die worden geplaatst. De baan zal tijdens de werkzaamheden niet qualifying zijn over 18 holes. De eerste negen holes blijven wel qualifying.

Wat gaat er gebeuren?

De teeboxen op hole 11 worden gerenoveerd. De huidige 30 jaar oude “landingsbaan” van teeboxen is aan vervanging toe. Op bijgaande afbeelding is te zien hoe de nieuwe teeboxen eruit gaan zien. De afstanden vanaf de diverse teeboxen zullen gedeeltelijk veranderen, verderop kan je daar meer over lezen.

De nieuwe teeboxen zullen worden bedekt met ‘big slabs’, grote graszoden. Hierdoor kunnen de teeboxen, als het weer meezit, gelijk in gebruik worden genomen. Als het weer niet meezit zullen er tijdelijk matten op de teeboxen worden geplaatst. De hellingen van de nieuwe teeboxen worden ingezaaid en kunnen voorlopig niet betreden worden.

De sloot naast de teeboxen en hole 12 wordt wat breder gemaakt, om grond te winnen en voor het vergroten van de biodiversiteit. Tussen de witte en gele teebox komt een strook waar (inheemse) bloemenmix zal worden ingezaaid.

De sloot aan de greenzijde zal worden voorzien van beschoeiing, die goed zichtbaar zal zijn vanaf de verhoogde teeboxen. Dit om de sloot goed zichtbaar te maken, en om de drainagebuizen uit het zicht te houden. De slootkant aan de teeboxzijde zal licht glooiend aflopen naar het water.

De paden voor buggies en werktuigen worden aanzienlijk ingekort. Daardoor oogt de hole natuurlijker en aantrekkelijker, en bespaart dit veel terugkerende onderhoudswerkzaamheden.

artist impression van de beschoeiing

Nieuwe afstanden

Vanaf wit wordt de afstand 197 meter, die is nu 185 meter. Geel blijft 177 meter. Blauw wordt ingekort van 167 naar 150 meter. Rood wordt ingekort van 157 naar 130 meter. Oranje blijft onveranderd op 124 meter en wordt in hetzelfde teeboxgebied als rood geplaatst.
Het inkorten van de blauwe en de rode tee gebeurt op advies van golfbaanarchitect David Krause vanuit het principe “green in regulation”, en zorgt ervoor dat bogeyspelers een faire kans hebben om met de eerste slag de green te halen op een par 3 hole.

Uitvoering werkzaamheden

Firma de Ridder gaat op 29 januari beginnen met de werkzaamheden. De Ridder heeft ook de teeboxen van hole 2 gerenoveerd. De beschoeiing bij de sloot aan de greenzijde zal door ons eigen greenkeepersteam worden aangebracht.

In de ALV van december 2023 is ingestemd met de begroting van de Baancommissie waarin onder andere budget beschikbaar is gesteld voor renovatie van de teeboxen op hole 11.

Vragen?

Neem contact op met de Baancommissie via baancommissieagc@gmail.com

 

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!