Protocol spelen op de Amsterdamse Golf Club

Gedragsregels en Spelen op en rondom de Baan geldend vanaf 15 augustus 2021

Let op: Dit protocol bevat belangrijke veranderingen inzake baanbezetting en het reserveren van afslagtijden!

Wijzigingen t.o.v. het vorige protocol zijn in rood weergegeven.

Spelen op de Amsterdamse

• De Amsterdamse gaat met ingang van 1 juli grotendeels weer terug naar het vertrouwde spelen zonder voorafgaand een starttijd te hoeven boeken! Dit onder het nadrukkelijke voorbehoud dat, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven, wij hier geheel of gedeeltelijk op terug kunnen komen. En met ingang van 15 augustus komt ook de verplichting tot het boeken van afslagtijden voor de zondagen te vervallen.
  • Bestaande boekingen voor het spelen op zondag blijven staan tot en met zondag 8 augustus. Reeds gemaakte boekingen voor speelronden op zondagen daarna komen te vervallen.
  • Het is en blijft echter wel verplicht dat alle spelers worden geregistreerd voor een eventueel contactonderzoek. U dient zich daarom te allen tijde en voorafgaand aan het spelen bij de caddiemaster of, bij diens afwezigheid, bij de bar in het clubhuis aan te melden.
  • Voor alle dagen geldt dat zijn 4-ballen slechts vanaf 13:00 zijn toegestaan. Maar wel natuurlijk altijd anderhalve meter afstand houden!
  • Introducés zijn toegestaan, echter op zondag alleen na 13:00.
  • Voor de dinsdagdames, de woensdagheren en de Heerenmiddag worden voldoende afslagtijden blokken gereserveerd en wordt de indeling door de betreffende commissie gemaakt op basis van de door deze commissie ontvangen aanmeldingen, zoals al het geval was.
  • U kunt per dag maximaal 8 “tikken” aan ballen uit de ballenmachine halen.

Gedrag in de baan

De baan wordt op dit moment zeer intensief bespeeld. Iedereen is blij dat met de beperkende maatregelen golf een activiteit is die we nog mogen beoefenen. Doordat er zovelen van de baan gebruik maken is het extra belangrijk dat we met elkaar goed zorgen voor de baan!

Dat wil zeggen: maak indien voorgeschreven gebruik van karren met noppen om de wielen, rij alleen over de paden en op de fairways, loop alleen over de trapjes naar de tee. Repareer de pitchmarks en leg de plaggen terug. In deze tijd van het jaar is de baan nat en wordt het gras snel beschadigd en herstelt zich niet meteen.

We kunnen dit niet vaak genoeg herhalen.

En last but not least: spreek elkaar aan als we dit in het vuur van het spel vergeten.

Gedragsregels rondom het clubhuis

Te allen tijde moet in en rondom de baan en in het bijzonder bij het caddiemasterhuisje, de tee boxen van hole 1 en hole 10 en in en bij het clubhuis, 1,5 meter afstand worden gehouden.

Wij verzoeken u de aanwijzingen van het personeel van de horeca op te volgen.

Daarom gelden de volgende gedragsregels voor de wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van de baan en faciliteiten:

• Mensen dienen hun handen te desinfecteren op de driving range, bij huisje van de caddiemaster en bij betreden van het clubhuis.
  • De kleedkamers, douches en toiletten zijn open maar ook hier blijft 1,5 meter afstand houden de allesbepalende norm.
  • De lesruimtes van de pro’s zijn alleen voor hen beschikbaar.

Bestuur van de Amsterdamse Golf Club

06-08-2021; 09.15 uur