Over omgevallen bomen en groene vingers

Storm Poly, 5 juli

De storm van 5 juli jl heeft zeer veel schade in de baan aan de bomen toegebracht. In de middag, kort na de storm is het greenkeepersteam meteen aan het werk gegaan om het parkeerterrein weer toegankelijk te maken. De baan is gesloten geweest op donderdag 6 en vrijdag 7 juli om medewerkers en extra ingehuurd personeel de gelegenheid te geven omgevallen bomen en takken te verzagen en voor zover mogelijk op te ruimen. In het weekend van 9 juli konden de geplande wedstrijden doorgaan.  

De afgelopen tijd zijn nog werkzaamheden verricht zoals versnipperen van de takken, met een hoogwerker loshangende takken uit bomen te verwijderen. Het wegfrezen van de boom stobben moet nog gebeuren.

De boomstammen en houtsnippers worden voorlopig opgeslagen op de parkeerplaats. Deze zullen worden verkocht.

Er zullen zeker nieuwe bomen worden aangeplant. Een plan van aanpak hiervoor moet worden uitgewerkt en zal in de plannen voor de baan in de komende tijd/ jaren worden meegenomen.

Tuinwerkzaamheden, herhaalde oproep om extra hulp

In de maand april is een klein aantal leden aan de slag gegaan met het onderhoud van tuin en plantvakken rondom het terras. Wekelijks wordt op verschillende tijdstippen de schoffel en hark ter hand genomen. Inmiddels is het resultaat zichtbaar, en is er al veel onkruid verwijderd. Het aantal mensen dat meehelpt is echter te weinig om de tuin op orde te houden.

Zijn er nog mensen die af en toe mee willen helpen?


Meld je aan via de baancommissie mail baancommissieagc@gmail.com of neem contact op met Agnes Winter van de Baancommissie via 0628434016. 

error: Content is protected !!