Van de Baancommissie: november 2019

Oproep aan alle spelers om de conditie van onze baan goed te houden!

Het overgrote deel van de leden en bezoekers gedraagt zich zoals het hoort en zoals verwacht mag worden op een golfbaan. Jij als lezer hoort daar natuurlijk bij. Voor jou is het onderstaande natuurlijk niet geschreven. Maar kom je toevallig een lid of bezoeker tegen die nog niet voldoende op de hoogte is van de gedragsregels, wijs hem of haar daarop. Respect voor de baan is een onderdeel van de gedragsregels. 

We zetten nog even een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Zorg goed voor de baan:

Pitchfork mee.
Neem een pitchfork mee en repareer pitchmarks. Kun je de eigen pitchmark niet vinden, repareer dan een andere. Een meteen gerepareerde pitchmark herstelt heel snel, een niet gerepareerde pitchmark herstelt niet of heel laat. In het kuiltje zamelt zich vuil op en dat leidt tot meer schimmels op de greens. 

Eerst de pitchmark, dan de rest.
Maak er een gewoonte van om allereerst de pitchmark te repareren voordat je andere handelingen uitvoert op de green. Als het een gewoonte is geworden, vergeet je het niet meer. Op weg naar je pitchmark kun je de green lezen. 

Divots terugleggen. 
Leg plaggen terug, ook op de afslagplaats, en stamp ze een beetje aan met je voeten. 

Oefenswings. 
Sla geen plaggen met een oefenswing.

Harken. 
Hark de bunker aan. Doe het met enige zorg, bedenk hoe je de bunker zelf zou willen aantreffen. 

In de wintermaanden graag extra aandacht voor het kwetsbare gras rondom de green.

Trolleys ver van de green houden. Loop niet met golfkarren op de voorgreen of tussen de green en bunkers, die gebieden moeten schadevrij blijven omdat er heel veel van gespeeld wordt.

Onderstaande foto toont aan hoe het absoluut NIET moet!

Aan allen daarom de vraag om beschadigingen aan de baan die ontstaan tijdens het golfspel (direct) te repareren. Bijgaande foto genomen bij hole 7 van de AGC van een plag die nota bene uit de green is geslagen bewijst dat deze oproep absoluut nodig is!

Het is een kleine moeite, en zo zorgen wij er met elkaar voor dat de baan in goede conditie blijft.

De beschadigingen die niet meteen hersteld worden hebben gevolg op de bespeelbaarheid van de baan in het verdere golfseizoen. Direct herstellen, daar hebben we allemaal plezier van, niet alleen de spelers, maar ook de greenkeepers. Dit geeft weer een besparing van kosten.

 

 

 

Deze foto is gemaakt op de green van hole 7 in het weekend van 8/9 november. 


November 2019