NGF Competitie

Majeure wijzigingen in NGF competitie vanaf 2024.

De indeling van de NGF competitie  2023 is zojuist bekend geworden.
Voor veel 27 holes teams zal dit het laatste jaar worden in het vertrouwde format van 9 holes greensome and vervolgens 18 holes single. Een hele dag golf met aansluitend de gezelligheid van borrel en diner komt helaas voor velen aan een einde. 

Vanuit veel clubs ( veelal commerciële) kwam het verzoek bij de NGF om de baanbezetting van de NGF competitie te verminderen en na een lang traject van werkgroepen en informatiedagen is besloten een groot deel van de NGF competitie in te korten van een 27 holes- naar een 18 holes competitie.  Het komt er globaal op neer dat alle 27 holes heren teams in de 3e, 4e en 5e klasse overgaan naar een 18 holes competitie. Hetzelfde geldt voor de dames 27 holes competitie, maar dan voor de 2e en 3e klasse. Ook wordt de competitie van de dames dinsdag en dames donderdag samengevoegd, n.l. op de donderdag. Voor de 36 holes competities verandert er niets. (Voor nadere informatie ga naar www.ngf.nl) .

Vanuit onze Amsterdamse was er geen behoefte aan deze wijziging en daarom heeft het bestuur bij de NGF ledenvergadering ook uitdrukkelijk tegengestemd. Maar helaas werden de voorgestelde wijzigingen in de NGF competitie met een kleine meerderheid aangenomen. Wij zullen ons als Technische Commissie beraden hoe wij toch zoveel mogelijk teams in de 27 holes competitie kunnen krijgen.

Alle competitiespelers kunnen de indeling voor de NGF competitie inzien op www.golf.nl/ngf-competitie

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!