Protocol spelen op de Amsterdamse Golf Club

Gedragsregels en Spelen op en rondom de Baan geldend vanaf 10 maart 2021.

Let op: Dit protocol bevat belangrijke veranderingen inzake baanbezetting en het reserveren van afslagtijden!

Wijzigingen t.o.v. het vorige protocol zijn in rood weergegeven.

• Flights van 3 en 4 personen zijn weer toegestaan onder de voorwaarde dat er niet meer dan twee personen tegelijk op de tee-box of de green staan. En natuurlijk altijd anderhalve meter afstand houden.
  • 4-ballen, dus in de vorm van twee 2-ballen, zijn weer mogelijk op alle dagen vanaf 14.00.
  • Leden kunnen maximaal twee inschrijvingen op hun naam hebben, als hoofdboeker of als medespeler. Pas als een geboekte ronde gebruikt is, of geannuleerd, kan men weer inschrijven voor een volgende reservering.
  • U kunt rondes van 9 en 18 holes boeken.
  • Wij gaan werken met intervallen van 10 minuten tussen starttijden.
  • U kunt, 24/7, onbeperkt vooruit boeken voor een speeltijd.
  • Op dit moment staan wij nog geen introducées toe maar zullen dit nogmaals bezien op het moment dat de zomertijd ingaat.
  • Via de ‘Starttijd Reserveren’ module, onderdeel van de ‘Mijn AGC’ pagina op de website, kunt u de nog beschikbare starttijden zien en boeken waarmee de geselecteerde afslagtijd en de spelers in die flight dan ook meteen zijn vastgelegd. Onder het tabblad ‘Baanplanner’ op deze pagina kunt u ook per datum, afslagtijd en 9-holes plus de namen vinden van de geboekte spelers.
  • Bij het boeken moeten de achternamen van al uw flightgenoten volledig en correct worden ingevuld. Het hieraan niet voldoen leidt tot het niet kunnen registeren van alle spelers, de aanmelder daarbij inbegrepen. Lees de op de website beschikbare boekingsinstructie zorgvuldig.
  • Voor de dinsdagdames, de woensdagheren en de Heerenmiddag worden voldoende afslagtijd blokken gereserveerd en wordt de indeling door de betreffende commissie gemaakt op basis van de door deze commissie ontvangen aanmeldingen, zoals al het geval was.
  • Wij doen een dringend beroep aan de niet-(meer)-werkenden onder ons om zoveel mogelijk af te willen zien van spelen op de zaterdag- en zondagochtend en daardoor de nog werkende leden is staat te stellen ook van de baan gebruik te kunnen maken.
  • Eveneens doen wij een dringend beroep op u om, bij het niet kunnen spelen op een door of voor u geboekte starttijd, deze zo tijdig mogelijk online te annuleren.
  • Ook op de driving range is het ongekend druk en vaak té vol. U kunt daarom per dag maximaal 4 “tikken” aan ballen uit de ballenmachine halen.

Gedrag in de baan

De baan wordt op dit moment zeer intensief bespeeld. Iedereen is blij dat met de beperkende maatregelen golf een activiteit is die we nog mogen beoefenen. Doordat er zovelen van de baan gebruik maken is het extra belangrijk dat we met elkaar goed zorgen voor de baan!

Dat wil zeggen: maak indien voorgeschreven gebruik van karren met noppen om de wielen, rij alleen over de paden en op de fairways, loop alleen over de trapjes naar de tee. Repareer de pitchmarks en leg de plaggen terug. In deze tijd van het jaar is de baan nat en wordt het gras snel beschadigd en herstelt zich niet meteen.

We kunnen dit niet vaak genoeg herhalen.

En last but not least: spreek elkaar aan als we dit in het vuur van het spel vergeten.

Gedragsregels rondom het clubhuis

Groepsvorming moet te allen tijde worden voorkomen in en rondom de baan en in het bijzonder bij het caddiemasterhuisje, de tee boxen van hole 1 en hole 10 en bij het clubhuis.

Er zijn nu eenmaal beperkingen aangaande groepsomvang en contactmomenten opgelegd waar wij ons te vaak niet aan houden. Daarmee bewijzen we de club, de horeca en onszelf bepaald geen goede dienst. Natuurlijk willen we de horeca graag helpen en natuurlijk willen we na afloop gezellig een drankje drinken. Maar helaas zal dat voorlopig nog even anders moeten.

Kortom; als u gespeeld heeft, bestel dan één non-alcoholisch drankje met uw medespelers en ga dan naar huis. Dat betekent ook dat er weer ruimte is voor de volgende flight die achter u gestart is.

Wij moeten dit met z’n allen toch op kunnen brengen!

Daarom gelden de volgende tijdelijke gedragsregels en aanpassingen van de wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van de baan en faciliteiten:

• Spelers worden geacht maximaal 30 minuten voor hun starttijd op het parkeerterrein aan te komen en op gepaste afstand te parkeren.
  • Een speler meldt zich 10 minuten voor de starttijd bij de caddiemaster.
  • Groepsvorming dient te allen tijde worden vermeden.
  • Het is mogelijk naar de club te komen om alleen van de driving range en oefenholes gebruik te maken maar ook hier gelden de regels m.b.t. het vermijden van groepsvorming
  • Mensen dienen hun handen te desinfecteren op de driving range, bij huisje van de caddiemaster en bij betreden van het clubhuis.
  • Het clubhuis (afgezien van de hal) en de kleedkamers zijn tot nader order gesloten.
  • In alle binnenruimtes is het dragen van mondkapjes verplicht!
  • De toiletten in de hal van het clubhuis en bij hole 1, hole 5 en hole 10 zijn geopend.
  • Bij de shop kan tot nader order alleen op bestelling worden gekocht en afgehaald.
  • De horeca zal uitsluitend op een to-go basis open zijn.
  • De lesruimtes van de pro’s zijn alleen voor hen beschikbaar.

Bestuur van de Amsterdamse Golf Club

8 maart 2021; 12.00 uur