Protocol spelen op de Amsterdamse Golf Club

Gedragsregels en Spelen op de Baan geldend vanaf 24 november. 

Let op: Dit protocol bevat belangrijke veranderingen inzake baanbezetting en het reserveren van afslagtijden!

Onlangs lieten wij weten dat wij het onbeperkt vooraf boeken van maximaal twee afslagtijden per speler wilden gaan invoeren. Helaas blijkt dit binnen ons boekingssysteem toch niet mogelijk te zijn, ondanks ontvangen indicaties daartoe. Wij gaan daarom terug naar de eerder gebruikte boekingssystematiek: inschrijven maximaal 4 dagen voorafgaand aan de gewenste speeldatum.

Wijzigingen t.o.v. het vorige protocol van 19 november zijn in rood weergegeven.

De verscherpte Corona maatregelen hebben (nog) niet geleid tot verregaande maatregelen voor de golfsport. Met uitzondering van de beperkingen voor de horeca kunnen wij ons geliefde spelletje nog steeds beoefenen. Dat moeten we koesteren en wel zodanig dat we met oog op onze eigen veiligheid voorzichtiger moeten zijn dan momenteel het geval is. Groepsvorming moet worden voorkomen in en rondom de baan en in het bijzonder bij het caddiemasterhuisje, de tee boxen van hole 1 en hole 10 en bij onze 19e hole escapades.

Er zijn nu eenmaal beperkingen aangaande groepsomvang en contactmomenten opgelegd waar wij ons te vaak niet aan houden. Daarmee bewijzen we de club, de horeca en onszelf bepaald geen goede dienst. Natuurlijk willen we de horeca graag helpen en natuurlijk willen we na afloop gezellig een drankje drinken. Maar helaas zal dat nu even anders moeten.

Kortom; als u gespeeld heeft, bestel dan één non-alcoholisch drankje met uw medespelers en ga dan naar huis. Dat betekent ook dat er weer ruimte is voor de volgende flight die achter u gestart is.

Wij moeten dit met z’n allen toch op kunnen brengen!

Daarnaast is het in de afgelopen weken duidelijk geworden dat het in de baan steeds drukker is geworden dan al het geval was. Dit is de observatie van zowel onze caddiemasters als eigen leden. Onderliggende redenen hiervoor zijn het feit dat vrijwel iedereen in eigen land blijft en dat thuis-werkenden makkelijker dan voorheen gebruik kunnen maken van spelen bij daglicht, iets dat in de komende periode (met ook nog steeds korter wordende dagen) zich zal blijven voordoen. Daarnaast krijgt ook de baan krijgt het momenteel zwaar te verduren als gevolg van de vele neerslag en het zeer intensieve gebruik.  

Daarom is besloten tijdelijke maatregelen in te voeren die tevens beogen het zoveel mogelijk kunnen spelen door eigen leden te faciliteren. Tijdelijk wil zeggen dat het hiernavolgende van kracht zal zijn tot eind december waarna bestuur, relevante commissies, caddiemasters en greenkeepers aan de hand van opgedane ervaringen en de dan bestaande situatie de noodzaak of wenselijkheid van aanpassingen zullen bezien.

 

Met onmiddellijke ingang gelden daarom de volgende tijdelijke gedragsregels en aanpassingen van de wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van de baan en faciliteiten:

Gedragsregels 

 Spelers worden geacht maximaal 30 minuten voor hun starttijdop het parkeerterrein aan te komen en op gepaste afstand te parkeren.

 • Een speler meldt zich 10 minutenvoor de starttijd bij de caddiemaster.
 • Groepsvorming dient te allen tijde worden vermeden.
 • Het is mogelijk naar de club te komen om alleen van de driving range en oefen holes gebruik te maken maar ook hier gelden de regels m.b.t. het vermijden van groepsvorming.
 • Mensen dienen hun handen te desinfecteren op de driving range, bij huisje van de caddiemaster en bij betreden van het clubhuis.
 • Het clubhuis (afgezien van de hal) en de kleedkamers zijn tot nader order gesloten.
 • In alle binnenruimtes is het dragen van mondkapjes verplicht!
 • De toiletten in de hal van het clubhuis en bij hole 1, hole 5 en hole 10 zijn geopend.
 • Voor de shop gelden de gebruikelijke openingstijden.
 • De horeca zal uitsluitend op een to-go basis open zijn.
 • De lesruimtes van de pro’s zijn alleen voor hen beschikbaar. 

Gebruik van de baan en driving range

Ons greenkeepersteam, in overleg met de baancommissie, heeft aangegeven dat, onvoorziene wijziging van omstandigheden daargelaten, bij onmiddellijke invoering van onderstaande maatregelen zij de huidige kwaliteit van de baan denken te kunnen borgen.

 • Introducés zijn niet meer toegestaan. De Amsterdamse is bovenal een baan van en voor de leden! Een in omvang zeer beperkte uitzondering wordt gemaakt voor onze bedrijfsleden en sponsoren.
 • Gastgroepen zijn in het geheel niet meer toegestaan, de laatste speelt op zaterdag 31 oktober.
 • Voorlopig kunt u weer hooguit vier keer per week spelen en daarvoor inschrijven.
 • Ook op de driving range is het ongekend druk en vaak té vol. U kunt daarom per dag maximaal 4 “tikken” aan ballen uit de ballenmachine halen.

Reserveren van afslagtijden  

 • Met ingang van donderdag 19 november 2020 zijn weer flights van 3 personen toegestaan en vanaf 12.00 uur van 4 personen.
 • Vanaf dezelfde datum kunt u weer zowel 9 als 18 holes rondes boeken en spelen.
 • Via de ‘Starttijd Reserveren module’, onderdeel van de ‘Mijn AGC pagina’ op de website, kunt u nog steeds de beschikbare starttijden zien en boeken waarmee de geselecteerde afslagtijd en de spelers in die flight dan ook meteen zijn vastgelegd.
 • U kunt starttijden boeken voor uzelf en uw medespelers vanaf 09.00 uur op de dag maximaal 4 dagen voorafgaand aan de dag waarop u wilt spelen.
 • Voor de dinsdagdames, de woensdagherenen de Heerenmiddag worden voldoende afslagtijd blokken gereserveerd en wordt de indeling door de betreffende commissie gemaakt op basis van de door deze commissie ontvangen aanmeldingen, zoals al het geval was.
 • Wij doen een dringend beroep aan de niet-(meer)-werkenden onder ons om zoveel mogelijk af te willen zien van spelen op de zaterdag- en zondagochtend en daardoor de nog werkende leden is staat te stellen ook van de baan gebruik te kunnen maken.
 • Eind december zal een evaluatie plaatsvinden van de ervaringen met de bovenstaand beschreven systematiek van het online boeken van starttijden.

 

Bestuur van de Amsterdamse Golf Club

24 november 2020; 09:00