Protocol spelen op de Amsterdamse Golf Club

Gedragsregels en Spelen op en rondom de Baan geldend vanaf 21 april 2021.

Let op: Dit protocol bevat belangrijke veranderingen inzake baanbezetting en het reserveren van afslagtijden!

Wijzigingen t.o.v. het vorige protocol zijn in rood weergegeven.

 • Flights van 3 en 4 personen zijn weer toegestaan. Maar wel natuurlijk altijd anderhalve meter afstand houden.
 • 4-ballen zijn mogelijk op alle dagen vanaf 14.00.
 • Leden kunnen maximaal twee inschrijvingen op hun naam hebben, als hoofdboeker of als medespeler. Pas als een geboekte ronde gebruikt is, of geannuleerd, kan men weer inschrijven voor een volgende reservering.
 • Teneinde het ingevoerde reserveringssysteem en het daarbij van toepassing zijnde protocol zo correct mogelijk na te komen, zijn vanaf heden enkel de flights speelgerechtigd zoals geregistreerd in het reserveringssysteem. 
  Dus geen 1- of 2-bal reserveringen meer waarbij zich vervolgens op het moment van spelen een of meerdere niet-geboekte medespelers aansluiten. Wanneer men een 2-bal reservering uitgebreid wil hebben naar een 3- of 4-bal is dat 24 uur van te voren mogelijk m.b.v. onze caddiemaster, mits voor alle betrokken spelers na deze aanpassing voldaan is aan de boekingsvoorwaarde van maximaal 2 reserveringen per boekingssysteem. 
  Deze aanscherping van het reserveringssysteem is enerzijds noodzakelijk om geconstateerd oneigenlijk gebruik van het boekingssysteem tegen te gaan, maar ook om te voldoen aan de geldende coronarichtlijnen voor wat betreft het vastleggen van wie er op een bepaald tijdstip in de baan zijn geweest. 
 • Wij doen wel een dringend beroep op u om, bij het niet kunnen spelen op een door of voor u geboekte starttijd, deze zo tijdig mogelijk online of bij de caddiemaster te annuleren. 
 • Een éénpersoonsboeking (1-bal) wordt in het reserveringssysteem voor 24 uur geaccepteerd, maar blijft alleen gehandhaafd wanneer het desbetreffende lid binnen deze 24 uur bij de caddiemaster bevestigd dat er inderdaad alleen wordt gespeeld conform de reservering. 
 • Door de week kunt u rondes van 9 en 18 holes boeken. Echter, ter verlichting van de baanbelasting en mede t.b.v. onze werkende leden, zijn tijdens het weekeinde enkel 9 holes boekingen toegestaan. Wanneer de baanbelasting het toelaat kunnen ook in het weekeinde 18 holes gespeeld worden waarvoor conform de boekingsvoorwaarden dan wel twee 9 holes reserveringen nodig zijn. 
 • Wij gaan werken met intervallen van 10 minuten tussen starttijden.
 • U kunt, 24/7, onbeperkt vooruit boeken voor een speeltijd.
 • Met het ingaan van de zomertijd zijn vanaf 29 maart introducés toegestaan, behalve in het weekeinde. Bel of mail de caddiemaster voor een afslagtijd indien u met introducés wilt spelen.
 • Via de ‘Starttijd Reserveren’ module, onderdeel van de ‘Mijn AGC’ pagina op de website, kunt u de nog beschikbare starttijden zien en boeken waarmee de geselecteerde afslagtijd en de spelers in die flight dan ook meteen zijn vastgelegd. Onder het tabblad ‘Baanplanner’ op deze pagina kunt u ook per datum, afslagtijd en 9-holes plus de namen vinden van de geboekte spelers.
 • Bij het boeken moeten de achternamen van al uw flightgenoten volledig en correct worden ingevuld. Het hieraan niet voldoen leidt tot het niet kunnen registeren van alle spelers, de aanmelder daarbij inbegrepen. Lees de op de website beschikbare boekingsinstructie zorgvuldig.
 • Voor de dinsdagdames, de woensdagheren en de Heerenmiddag worden voldoende afslagtijd blokken gereserveerd en wordt de indeling door de betreffende commissie gemaakt op basis van de door deze commissie ontvangen aanmeldingen, zoals al het geval was.
 • Wij doen een dringend beroep aan de niet-(meer)-werkenden onder ons om zoveel mogelijk af te willen zien van spelen op de zaterdag- en zondagochtend en daardoor de nog werkende leden is staat te stellen ook van de baan gebruik te kunnen maken.
 • Ook op de driving range is het ongekend druk en vaak té vol. U kunt daarom per dag maximaal 6 “tikken” aan ballen uit de ballenmachine halen.

 

Gedrag in de baan

De baan wordt op dit moment zeer intensief bespeeld. Iedereen is blij dat met de beperkende maatregelen golf een activiteit is die we nog mogen beoefenen. Doordat er zovelen van de baan gebruik maken is het extra belangrijk dat we met elkaar goed zorgen voor de baan!

Dat wil zeggen: maak indien voorgeschreven gebruik van karren met noppen om de wielen, rij alleen over de paden en op de fairways, loop alleen over de trapjes naar de tee. Repareer de pitchmarks en leg de plaggen terug. In deze tijd van het jaar is de baan nat en wordt het gras snel beschadigd en herstelt zich niet meteen.

We kunnen dit niet vaak genoeg herhalen.

En last but not least: spreek elkaar aan als we dit in het vuur van het spel vergeten.

 

Gedragsregels rondom het clubhuis

Groepsvorming moet te allen tijde worden voorkomen in en rondom de baan en in het bijzonder bij het caddiemasterhuisje, de tee boxen van hole 1 en hole 10 en bij het clubhuis.

Er zijn nu eenmaal beperkingen aangaande groepsomvang en contactmomenten opgelegd waar wij ons te vaak niet aan houden. Daarmee bewijzen we de club, de horeca en onszelf bepaald geen goede dienst. Natuurlijk willen we de horeca graag helpen en natuurlijk willen we na afloop gezellig een drankje drinken. Maar helaas zal dat voorlopig nog even anders moeten.

Kortom; als u gespeeld heeft, bestel dan één non-alcoholisch drankje met uw medespelers en ga dan naar huis. Dat betekent ook dat er weer ruimte is voor de volgende flight die achter u gestart is.

Wij moeten dit met z’n allen toch op kunnen brengen!


Daarom gelden de volgende tijdelijke gedragsregels en aanpassingen van de wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van de baan en faciliteiten:

 • Spelers worden geacht maximaal 30 minuten voor hun starttijd op het parkeerterrein aan te komen en op gepaste afstand te parkeren.
 • Een speler meldt zich 10 minuten voor de starttijd bij de caddiemaster.
 • Groepsvorming dient te allen tijde worden vermeden.
 • Het is mogelijk naar de club te komen om alleen van de driving range en oefenholes gebruik te maken maar ook hier gelden de regels m.b.t. het vermijden van groepsvorming
 • Mensen dienen hun handen te desinfecteren op de driving range, bij huisje van de caddiemaster en bij betreden van het clubhuis.
 • Het clubhuis (afgezien van de hal) en de kleedkamers zijn tot nader order gesloten.
 • In alle binnenruimtes is het dragen van mondkapjes verplicht!
 • De toiletten in de hal van het clubhuis en bij hole 1, hole 5 en hole 10 zijn geopend.
 • Bij de shop kan tot nader order alleen op bestelling worden gekocht en afgehaald. 
 • De horeca zal uitsluitend op een to-go basis open zijn.
 • De lesruimtes van de pro’s zijn alleen voor hen beschikbaar. 

 

Bestuur van de Amsterdamse Golf Club

20-04-2021 13.00 uur