Het trainingsweekend

Eric Polak, teammanager voor de zondag 36 holes selectie, houdt ons op de hoogte van het reilen en zeilen van het team en laat daarmee ons allen kennismaken met de spelers, het programma, voorbereiding op de competitie en resultaten. 

De maand maart is al bijna verstreken, de eerste competitiewedstrijd staat voor de deur.

Tijd om weer een update te doen van het reilen en zeilen van de Heren 1 & 2 36 holes selectie.

Januari en februari stonden voor ons voornamelijk in het teken van de trainingen o.l.v. David & Dirk. Met veel aandacht voor het korte spel, vaak in matchplay format om te trainen met de spanning erop. Situaties waarvan je weet dat je ze tegen gaat komen tijdens de competitie. Door een te korte approach moeten chippen vanaf een kaal stuk gras, een diepe bunker net naast de green of een modderige ligging diep in de rough, we hebben het allemaal getraind. 

Begin maart heeft Heren 1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen Heren 1 van Grevelingenhout bij ons thuis op Amsterdamse. De eerste 36 holes van het seizoen tegen een team dat vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde. Dat was ook zeker te zien aan het spel van de Zeeuwse mannen. Veel dank aan Amsterdamse, Brasserie de Baduin en caddiemasters Mike en Manon voor het faciliteren van deze dag. Fijn om op deze manier te kunnen oefenen voor de competitie!  

Het weekend van 16 & 17 maart stond in het teken van het trainingsweekend

Het stond bij ons allen met dikke stift omcirkeld in onze jaarplanning. Een belangrijk moment om in complete formatie een oefenwedstrijd te spelen tegen een andere club. Zo gezegd, zo gedaan, op de eerste dag stond een wedstrijd tegen Grevelingenhout Heren 1 & 2 in Zeeland op de planning. In alle vroegte de auto instappen om rond 8.30 uur in Bruinisse aan te komen.

Ik hoor jullie al vragen, waarom Grevelingenhout? Eigenlijk is het antwoord terug te brengen naar ons jaarlijkse nationaal kampioenschap four-ball-beter-ball, de Amsterdam Cup. De mannen van Grevelingenhout zijn groot fan van het toernooi en onze baan die er in hun woorden “dan altijd zo lekker bij ligt”. Ze hebben dan ook de Cup reeds meerdere keren mee terug naar Zeeland mogen nemen. Ja, ze kunnen best een prima balletje slaan!

Het doel van de oefenwedstrijd was om 36 holes in de benen te hebben voordat de competitie zou beginnen en om de foursomes goed op elkaar af te stemmen. Het zou een fantastische dag worden met goed golf van beide teams en uitstekende resultaten. Grevelingenhout en de Amsterdamse blijkt een goede match te zijn, we zijn dan ook voornemens hier een jaarlijks terugkerend event van te maken en te strijden om De Grevelingendam Schaal.

Hole in one

Een mooi moment om bij stil te staan was de hole-in-one van onze captain Mark Polman. Een ruime 170 meter tegen de zon in verdween al snel uit het oog! Na een lange, volle dag, inchecken in het hotel en nog wat sterke verhalen uitwisselen en elkaar toch weer wat beter leren kennen.

De volgende dag stond in het teken van de “mental game”. Dat golf voor een belangrijk deel wordt gespeeld tussen de oren is voor velen geen verrassing. Zodoende wilden we mentale training opnemen in het trainingsprogramma, na het ontbijt zijn we weer bij elkaar gekomen. Geïnspireerd door Tiger Woods en Novak Djokovic kwam het gesprek op gang en werd er veel met elkaar gedeeld. Dat het onmogelijk is om 4 uur lang gefocust te zijn werd al snel duidelijk, maar wat heb jij dan nodig en wat doe je dan precies?

Wat werkt voor de ene persoon, is minder van belang voor de ander. En ook essentieel om van elkaar te weten tijdens het spelen van een foursome.

Broekpolder

Na deze sessie zijn we de auto ingestapt richting Broekpolder te Rotterdam. Een mooie mogelijkheid voor Heren 2 om de baan te verkennen, want de eerste competitiedag zal op Broekpolder worden gespeeld. De baan was weer, na de lange renovatie, in puike conditie. Tip! Broekpolder is onderdeel van onze hospitality chain. Het zou een regenachtige dag worden, precies zo eentje die je ook tijdens de competitie meemaakt, dus fijn om die ook af te strepen. Wederom hebben we gekozen voor een matchplay format, omdat het je juist flink test op de mentale kant van het spel. Moe en voldaan van het weekend gingen we weer huiswaarts. Speciale dank voor Dirk die gedurende het gehele weekend aanwezig was voor begeleiding van de spelers! 

De komende weken zal in het teken staan van zoveel mogelijk met elkaar spelen om goed ingespeeld acte de présence te geven op dag 1 van de competitie. Na iedere wedstrijddag zullen we verslag doen van het verloop van de wedstrijd, te volgen hier op de site.

error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!