Handicart

Sinds 1986

Bijna 40 jaar geleden zag de heer Fred Plesman drie dames slechts drie holes spelen vanwege hun lichamelijk conditie. Dat beviel hem niet en zo besloot hij drie buggy’s te kopen en te betalen uit eigen zak. 

Al snel werd in overleg met de NGF in 1986 de Stichting Handicart in het leven geroepen.

Na aanschaf van een pas kunnen minder valide golfers, tegen een geringe vergoeding die ver onder de werkelijke kostprijs ligt,  gebruik maken van de beschikbare handicarts. Op de Amsterdamse zijn er thans 10. 

Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde gelden om handicarts aan te schaffen en te plaatsen op meer dan 112 golfclubs in Nederland. Een dergelijke voorziening kent het buitenland niet. 

Anno 2023 rijden er 780 handicarts op golfclubs; op andere, vaak commerciële banen (60) nog een 278. Er zijn ruim 180 vrijwilligers. 
24.000 pashouders maken gebruik van de handicarts, terwijl ruim 34.000 donateurs de noodzakelijke steun verlenen. 

Het aantal pashouders op de Amsterdamse Golf Club bedraagt tot dusver (januari 2023) circa100 (12,5% van ons ledenbestand). Dit aantal groeit gestaag. 

Doelstelling

De doelstelling van de Stichting Handicart is mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven. 

Hoe te handelen bij een pasaanvraag?

Vervolgstap

Het secretariaat neemt vervolgens contact op met de Handicartconsul die de aanvraag moet goedkeuren. Na goedkeuring stuurt het secretariaat de aanvraag naar de Stiching Handicart. Doorgaans binnen een week ontvangt u uw pas. 

Het reserveren van een handicart op de Amsterdamse.

Voor alle pashouders is de nieuwe MijnHandicart-App beschikbaar. Deze app maakt het mogelijk om zelf snel en eenvoudig een handicart te reserveren. MijnHandicart

Ook kunt u een handicart via de caddiemaster reserveren; 020-4977866 of stuur een mailtje naar caddiemaster@amsterdamsegolfclub.nl.

Bij aankomst volgt u de instructies van de dienstdoende caddiemaster op. U dient uw pas te tonen en deze op het reserveringskastje te leggen. De pas is vooralsnog niet digitaal beschikbaar. Uw kar staat klaar. De rekening van iedere ronde krijgt u digitaal thuis. 

Het reserveren van een handicart op een andere baan in Nederland.

Indien u in Nederland op een andere baan een handicart wilt reserveren, raadpleeg dan de website van de desbetreffende clubs. Volg de instructies op die site. 

Verhuur Handicarts
1 pashouder € 4,50
2 pashouders samen € 6,00 (€3,00 per persoon)
1 pashouder en valide € 13,00
Valide per handicart € 25,00
Handicart commercieel € 50,00 (per dag)
Vanaf 1 juli 2024
€ 6,00
€ 8,00 (€ 4,00 per persoon)
€ 17,50
€ 30,00
€ 60,00 (per dag)
Leuk om vast te stellen dat de duiding buggy met de jaren is geëvolueerd naar Handicart!!
error: Content is protected !!

23 juni "Amsterdam on Tour" er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Mis het niet en schrijf je nu in!!