Extra aandacht voor de etiquette!

In natte periodes en in de herfst en winter zijn de greens zachter en kwetsbaarder dan normaal. Dat leidt tot meer schade van ballen en schoenen en pitchmarks zijn vaak dieper.

Tegelijk is er in de herfst en winter veel minder herstel van schade, want in het najaar komt de groei van het gras langzaam tot stilstand en in de winter groeit het niet of nauwelijks. Het duurt vaak tot mei voordat schade hersteld is. Het is daarom in de herfst en winter extra belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt en dat plaggen teruggeplaatst en aangestampt worden.


Het is goed om golfers erop te wijzen dat ze sinds de invoering van de nieuwe regels veel meer schade mogen repareren dan voorheen.
Niet alleen pitchmarks (die hersteld moeten worden) maar bijvoorbeeld ook spikemarks of schade veroorzaakt door een club of vlag. Lees Regel 1.2 van de golfregels en voor schade op de green Regel 13.1c!!

Voor divots staat er in the Rules of Golf: A divot has been replaced when most of it, with the roots down, is in a divot hole (whether or not the divot is in the same divot hole that it came from).

 

Kortom, lieve, beste golfers van de Amsterdamse: leg die plaggen a.u.b. weer terug!!

 

 

november 2021