Dutch Kids Golf op de Amsterdamse Golf Club

Zaterdag 10 juli stroomde de Amsterdamse Golf Club vol met 130 jeugdspelers (en ouders) uit heel Nederland om de Dutch Kids Tour te spelen. Het was een vrolijke boel en er werd op alle niveau’s serieus gestreden. Kinderen van 5 t/m 18 jaar deden mee. Dit keer waren er 56 kinderen met een handicap onder de 10 in het veld. Geweldig om deze jonge golfers te zien spelen op onze club. Inspirerend voor de andere kids. Fijn dat we als Amsterdamse op deze manier de kinderen in de gelegenheid stellen wedstrijdervaring op te doen, ieder op hun eigen niveau. Als kijker is het interessant de verschillen te herkennen tussen aanleg, talent en doorzettingsvermogen. Ook onze eigen jeugd speelde mee. Het was uitdagend en leerzaam voor ze.

Mats de Haas is 4e geworden in de leeftijdscategorie 16-18 jaar. Bravo!

Sinds 5 jaar ontvangen wij als de Amsterdamse gastvrij Dutch Kids Golf, opgezet en georganiseerd door Harald Grünberg, oprichter van The Dutch Junior Academy op de Dutch. Het initiatief wordt ondersteund door de NGF omdat het een tour voor kinderen is om competitief met elkaar te zijn en samen te spelen. Vanwege Corona bestaat de Tour dit jaar uit slechts 9 wedstrijden. De spetterende finale is op ‘The Duke’ op 6 november 2021.

Wij willen het bestuur van de club namens de jeugdcommissie, de organisatie, Brasserie de Bauduin voor de heerlijke lunch, maar met name de kids bedanken voor een fantastisch dag. Een traditie die ook door de andere clubs is overgenomen.

Goed voorbeeld doet volgen.

 

Wij kijken er naar uit om volgend jaar, deze jeugdspelers opnieuw warm en hartelijk te kunnen verwelkomen.

 

 

error: Content is protected !!