De eikenprocessierups is weer gesignaleerd

De eikenprocessierups is een rups die in voorjaar en vroege zomer in (sommige) eikenbomen voorkomt. Vooral in de maanden mei, juni en juli. Op de Amsterdamse Golf Club hebben we een groot aantal eikenbomen staan. Onder andere bij het terras, de shop naast het clubhuis, bij het pad tussen hole 1- 2 en 2-3 en vooral ook tussen hole 16 en 17.

De rupsen hebben brandharen. Deze zijn zo klein dat ze niet zichtbaar zijn. De brandharen kunnen zich met de wind door de lucht verspreiden. Passanten kunnen zonder dit direct op te merken in contact komen met deze kleine haartjes.

Contact met de brandharen kunnen klachten zoals jeuk veroorzaken. Jeuk en huidklachten verdwijnen in het algemeen binnen twee weken.

Alle preventieve maatregelen tegen de rupsen zorgen er ook voor dat alle andere vlinders getroffen worden. Ook de predatoren van de rupsen kunnen het slachtoffer worden van deze middelen.

Wij hebben derhalve besloten om een beleid te voeren waarbij de rupsen zo veel mogelijk zullen worden verwijderd, zodra dit mogelijk is. Dit is de meest milieuvriendelijke benadering.

Waar verwijderen niet goed mogelijk blijkt, zal de betreffende locatie worden aangegeven met rood – wit lint of op andere wijze uit de loop worden gehaald. We zullen er rekening mee moeten houden dat totale verwijdering van de rupsen niet mogelijk is. Ons beleid is de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Wees voorzichtig en alert en signaleer via de caddiemaster, greenkeepers of baancommissie baancommissieagc@gmail.com als u (nieuwe) locaties met de rupsen aantreft.

error: Content is protected !!