Tijdelijke Local rules

Wortels van bomen
Als een bal van een speler in een deel van het algemene gebied ligt dat gemaaid is op fairway hoogte of lager en er is een belemmering door blootliggende boomwortels in dit gebied, dan zijn de boomwortels grond in bewerking. De speler mag de belemmering zonder straf ontwijken volgens Regel 16.1b.

Er is geen sprake van een belemmering door boomwortels als deze alleen een belemmering vormen voor de stand van de speler.

Beluchtingsgaten
Een bal die op het algemene gebied in een beluchtingsgat ligt, mag zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt, zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole. Regel 16-1. 
Bij het droppen moet de bal eerst een deel van de baan raken dat in het algemene gebied ligt. 

Drainage sleuven
Zowel de opgevulde als de ingezaaide drainage sleuven door de baan, moet u ontwijken volgens regel 16-1.b

Plaatsen

Als de bal van een speler in het algemene gebied gemaaid op fairwayhoogte of lager ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Referentiepunt: plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmeting van het gebied gemeten van referentiepunt een scorekaart of 15 cm van het referentiepunt, maar met de volgende beperkingen:
    • dit gebied mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en
    • dit gebied moet in het algemene gebied zijn.

Bij het handelen volgens deze plaatselijke regel moet de speler een plek kiezen om zijn bal te plaatsen en de procedures te volgen voor het terugplaatsen van een bal volgens de Regel 14.2b(2) en 14.2e.

 

Straf voor overtreding van de Tijdelijke Local Rule: Algemene straf

Om schade rond de green te vermijden, uw trolley graag op enige afstand houden.

 

1 november 2019