GEO certificaat

 

GEO certificaat voor de Amsterdamse Golf Club

Onze Amsterdamse Golf Club is sinds november 2011 in het bezit van het GEO cerfiticaat (toendertijd nog geheten Committed to Green). GEO staat voor Golf Environmental Organisation. GEO gaat over verantwoord en duurzaam golfbaanbeheer.

In 2015 en 2018 vond GEO hercertificering plaats.  

De Amsterdamse Golfclub stelt zich ten doel om het proces van verbetering van haar parkbaan en overige opstallen voort te zetten in de komende jaren.

Ondanks dat het niet altijd gemakkelijk is om sport en spel te combineren met wensen voor duurzaamheid, en dit in de toekomst alleen maar een grotere uitdaging zal worden door de wettelijke beperkingen op bestrijding en bemesting middelen, heeft de club  er alle vertrouwen in om de certificering in de toekomst te continueren.

De ontwikkeling van onze baan is door de jaren heen er een geweest van een vlak aardappelveld tot een zeer volwassen glooiende parkbaan met mooie waterpartijen.

Door steeds –ook esthetisch– verantwoorde verbeteringen toe te passen in die ontwikkeling, rekening houdende met de uiteraard belangrijke golfregels en de zichzelf verder ontwikkelende natuur, is de club er in geslaagd die combinaties met succes te realiseren.

Tevens is het verkrijgen van het GEO certificaat een teken dat de vereniging reeds lange tijd op verantwoorde en duurzame wijze met haar baan en opstallen omgaat. 

 

error: Content is protected !!