Clubkampioenschappen Strokeplay en nog eens Clubkampioenschappen Strokeplay.

In deze aanhef wordt tweemaal gesproken over clubkampioenschappen strokeplay en dit dient een doel! Allereerst om de importantie van deze wedstrijden te benadrukken, maar ook omdat begin juni deze clubkampioenschappen ook daadwerkelijk tweemaal plaatsvinden.

Op vrijdag 4 juni gaan de senioren (50-plus) de baan in om 18 holes te spelen. De twaalf beste spelers (en ties) gaan door en spelen zaterdag nog eens 18 holes. Deze opzet is nieuw. Niet langer 27 holes op één dag spelen, waarbij vaak de derde negen holes “met één hand” werden gespeeld. Het voordeel van de nieuwe opzet is onder meer dat meer deelnemers vrijdag aan de start kunnen verschijnen en ook dat na een nacht slapen eventuele fysieke ongemakken tot rust hebben kunnen komen. Om de senioren te enthousiasmeren is ook de handicapgrens naar boven opgetrokken. Indien uw handicap iets boven de 20 ligt, kunt u meedoen. De leden van de Weco doen een beroep op alle senioren en ook zeker op de dames die in een eerste, tweede of derde competitieteam zijn geplaatst. En denkt u nu vooral niet “Ik heb daar niets te zoeken, of deze wedstrijd is voor anderen”. Niets is minder waar. Het is leuk en uitdagend om mee te doen.

In het weekend van 12 en 13 juni vinden de Clubkampioenschappen plaats voor de dames en heren binnen onze club, die nog met het grootste gemak hun tas dragen. Deze schets geeft een vertekend beeld, u begrijpt dat deze wedstrijd open staat voor iedereen met een handicap van maximaal 20. Er worden zaterdag 36 holes gespeeld en na het behalen van de cut, op zondag nog eens 18 holes. Ook voor dit kampioenschap geldt “Schrijft u zich in” want het gaat ergens om en de sfeer is super.
Op zaterdag kunt u ook deelnemen aan de strijd om de Koningbeker. De beste netto score is bepalend voor de winst over de gespeelde 36 holes.

De laatste wedstrijd van de maand juni die door de Weco wordt georganiseerd is op 16 juni. Dan vindt de maandavondwedstrijd plaats, strokeplay over 18 holes. Deze wedstrijd is qualifying en de tee keuze is vrij.

Op zondag 25 juli vindt de traditionele NGF-familie/ouder/kind-wedstrijd plaats. Deze wedstrijd staat open voor introducés. Het inschrijfgeld van € 20,– per koppel komt ten goede aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur dat sportkansen creëert voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De winnaars spelen de landelijke finale op de Nunspeetse golfclub.

 

 

 

 

 

Tot zover de wedstrijden tot en met de maand juli.

Een punt van zorg

Een punt van zorg voor de Weco is het gemak waarmee deelnemers aan wedstrijden afzeggen. Het komt zelfs voor dat de WL (wedstrijdleiding) een aantal uur voordat een deelnemer moet starten, een mail ontvangt met daarin de afmelding. Dit is absoluut niet de bedoeling en deze deelnemers worden gewaarschuwd en zo nodig uitgesloten van deelname aan een aantal wedstrijden. Over nadere sancties wordt nagedacht.

Nu het er op lijkt dat Corona wordt teruggedrongen en de versoepelingen doorgang vinden, zal de Weco met ingang van de maand juni weer inschrijfgeld vragen en innen. Dit betekent dat u uw saldo op uw xafax kaart moet aanvullen. Dit saldo staat los van de barfee op uw kaart. In het verlengde hiervan zullen er ook weer prijzen beschikbaar worden gesteld en kan er wellicht een beperkte uitreiking daarvan plaatsvinden. In beginsel wordt dit geregeld na afloop van een wedstrijd. Bij dit alles blijven natuurlijk de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt gelden.

De leden van de Weco hopen van harte dat u zich enthousiast en in groten getale blijft inschrijven. Alleen dan is er sprake van een sportief en gezellig wedstrijdjaar.

Blijf gezond!

 

error: Content is protected !!