Wedstrijdkalender 2021

Klik hier voor de printversie wedstrijdkalender 2021

Toelichting bij wedstrijden georganiseerd door de wedstrijdcommissie van de Amsterdamse Golf Club in 2021

Inleiding

Op dit moment is vanwege de Coronapandemie nog onduidelijk in welke maanden er wedstrijden kunnen worden gespeeld. Om die reden is het aantal wedstrijden in met name juli beperkt, zodat er nog uitwijkmogelijkheden zijn.

De WECO streeft naar maximale deelname door leden aan wedstrijden. Daarom is een vrije teekeuze de standaard. De WECO zal stimuleren dat iedere deelnemer van de best passende tee speelt. Dit is volgens de NGF vooral afhankelijk van de afstand van de afslag.

De strikte scheiding tussen wedstrijden voor de lagere handicappers en hogere handicappers wordt voorzichtig los gelaten. Zo is de handicapbeperking bij de AGC sleutel vervallen. De grens voor deelname is vanwege de overstap naar het World Handicap Systeem, verhoogd naar 19,9.

Uitleg bij de agenda

Een aantal wedstrijden heeft prioriteit “hoog” gekregen. Deze hebben in de agenda een
* aanduiding. In beginsel gaan deze wedstrijden door, zo nodig op een andere datum en tijdstip.

In de agenda zijn alle wedstrijden – voor zo ver bekend bij de WECO – opgenomen, ook die wedstrijden die worden georganiseerd door andere commissies.

Inschrijven

Inschrijven voor wedstrijden doet u op de site https://amsterdamse.prowaregolf.nl/matches .
Inschrijving kan vanaf zes weken vóór de speeldatum en sluit twee dagen voor de wedstrijddatum om 12.00 uur.
Op de site vindt u ook de laatst bijgewerkte informatie over de starttijden en wedstrijdleiders.

Wijzigingen

Er is een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren:

1. Nieuw zijn drie avondwedstrijden over 18 holes, genoemd “maand avondwedstrijd”.
    Deze starten om 16.00 uur en worden in mei op donderdag, in juni op woensdag en in juli op vrijdag gespeeld. Het zijn strokeplaywedstrijden volgens het World Handicap System (WHS) met vrije teekeuze over 9 of 18 holes. (Uitleg WHS onder punt 9).
  2. Nieuw is dat de clubkampioenschappen strokeplay voor senioren worden gecombineerd met de clubkampioenschappen strokeplay.
    De senioren spelen op vrijdag de week voor de finale 18 holes kwalificatie.
    Op zaterdag wordt om de Koningbeker gespeeld (2x 18 holes), tevens kwalificatie voor de open strokeplaykampioenschappen. Op zondag worden beide finales (open en senioren) gespeeld over 18 holes.
    Indien er te weinig deelnemers zijn voor de seniorenvariant vervalt de wedstrijd op vrijdag (kan ook alleen doorgaan voor mannen) en is de beste senior in het open kampioenschap tevens senior kampioen. Alle senioren zullen worden aangemoedigd om mee te doen, dus ook diegene met een hogere handicap.
  3. Tijdens de finales strokeplay op zondag organiseert de WECO een evenement met korte holes, chippen en putten. Zodat er bij de finale meer spelers rondom de green van de 18e hole zijn.
  4. De AGC sleutel is opengesteld voor alle handicapcategorieën en vrije teekeuze is van toepassing. Daarmee is het Amsterdammertje vervallen. Winnaar van de AGC Sleutel is degene met de beste netto score. Bij de indeling zal rekening worden gehouden met gekozen teekleur.
  5. De wedstrijden om “De Vlugt” beker en “ Falk” beker zijn geschrapt.
    Mogelijk worden deze bekers uitgereikt bij andere wedstrijden, als daarbij sprake is van vrije teekeuze. Zoals bijvoorbeeld de Jansmabeker, tevens handicartwedstrijd.
  6. Ook de Zomerbeker (18 holes van wit/blauw met introducees) is geschrapt.
  7. De Clubkampioenschappen, Hoofdstadbeker en Ruigoordbeker worden gespeeld volgens ‘ouderwetsstrokeplay.
    De overige strokeplaywedstrijden volgens het WHS systeem d.w.z. maximaal eigen par + 2.
  8. Bij vrije teekeuze zal iedereen worden gestimuleerd te spelen van de best passende tee. De NGF adviseert de tee te kiezen afhankelijk van de afstand van de afslag :
    – Tot 125 meter – Oranje
    – Tussen de 125 en 160 meter – Rood
    – Tussen de 160 en 190 meter – Blauw
    – Tussen de 190 en 225 meter – Geel
    – Verder dan 225 meter – Wit
  9. Wat in het EGA Handicap Systeem werd aangeduid met de Playing Handicap, wordt in het WHS de Course Handicap (baanhandicap).
    In het WHS is de definitie van Playing Handicap anders dan in het EGA Handicap System: het is de Course Handicap aangepast met handicap allowances (handicapverrekening/de aanpassing van de handicap afhankelijk van het soort wedstrijd of de spelvorm). De Playing Handicap in het WHS is dus een bepaald percentage van de Course Handicap in het WHS. Bij individuele (strokeplay)wedstrijden geldt een handicapverrekening van 95% van de baanhandicap. Zie ook https://www.golf.nl/home/golfsport/handicapsysteem/whs/belangrijke-begrippen-definities voor nadere uitleg.

FEBRUARI13zaAIJC wedstrijd over 9 holesWeco
29zaHaagsche Bluf *, (Q), tegen par hcp. >= 20Weco
30zoClubkampioenschappen JeugdJeugdcommissie
JUNI3doSponsordagBusinesscommissie