Amsterdam Cup 2017


Simmelink en Post winnen voor de tweede keer
de Amsterdam Cup / het NK FBBB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 3 september werd op de prachtig geprepareerde Amsterdamse Golf Club de 54e editie van de Amsterdam Cup / het Nederlands Kampioenschap FBBB gespeeld. Het prestigieuze toernooi, dat al sinds jaar en dag door de Amsterdamse Golf Club in september wordt georganiseerd, viel voor de 2e keer ten prooi aan de equipe uit Bruinisse. 

Het Zeeuwse duo Job Jan Simmelink (hcp. 0,2) en Bas Post (hcp. + 0,1), beiden lid van Golfclub Grevelingenhout, behaalden de eerste plaats na een sterke comeback. Op de met zon overgoten Amsterdamse leek het duo al na 5 holes uit het toernooi te liggen. Dit na het gezamenlijk incasseren van een tripple bogey (+3). Echter op Zeeuws karakter werden de resterende 13 holes van de eerste ronde in 5 slagen onder par gespeeld, inclusief een eagle. De eerste ronde van 70 (-2) gaf het duo nog zicht op een podiumplaats. Een overwinning leek echter buiten bereik na de ronde 68 (-4) van het duo Aron Joustra en Nick Nolte van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club.

In de tweede ronde kwamen de Bruse golfers goed uit de startblokken met een birdie op de openingshole. Hier werden nog zes birdies aan toegevoegd voor een score van 65 (-7). Na een ronde van 67 (-5) van het Haagsche duo was er sprake van ex aequo met 135 slagen (-9). Vanwege het betere resultaat in de laatste ronde van 18 holes viel de overwinning het Simmelink en Post ten deel. De derde plaats werd eveneens na matching cards behaald door het duo van de Amsterdamse Golf Club Jolmer de Haas en Bart Webbers en het duo van onze buren de Houtrak  Brian Adams en Frank van Hoof.  

De organisatie kijkt terug op een gezellig en geslaagd toernooi. Tevens hopen we volgend jaar op 2 september 2018, tijdens de 55e editie, weer de nodige topamateurs op de Amsterdamse Golfclub te mogen begroeten die om de titel gaan strijden.

 

Uitslag Amsterdam Cup 2017

Foto’s Amsterdam Cup 2017