Aan allen die zich hebben opgegeven voor de NGF Competitie 2021

De NGF houdt rekening met het doorgaan van de competitie in 2021. Uiterlijk 17 maart neemt de NGF hierover een definitieve beslissing. Uiteraard zal dit eerder zijn bij een eventuele daarvoor bekend gemaakte lockdown die de competitieperiode zal overstijgen.

De NGF laat doorgaan afhangen van het open zijn van de clubhuizen en de horeca in de competitieperiode voor minimaal 30 personen. In dat geval spelen:

• de hoofdklasse van de dames 36, heren 36 standaard, dames dinsdag, dames senioren 27, heren senioren 27 een “ normale” competitie met degradatiemogelijkheid en zonder dat er sprake zal zijn van een dubbele ontvangst. Op de Amsterdamse is dit van belang voor de dames dinsdag teams.

• vanaf de 1e klasse speelt iedereen (slechts) een 18 holes competitie met promotie en degradatie. De spelvorm (bijv. 1x 18 holes singles of 9 holes greensome en 9 holes single) wordt in februari bekend gemaakt. In geval van dubbele ontvangst speelt de ene poule in de ochtend met lunch en de andere in de middag met diner, uiteraard indien lunch en diner gewenst worden.

Wanneer clubhuizen en/of horeca gesloten zijn, blijft in de hoofdklasse alles hetzelfde, zij het zonder degradatie; er wordt dus alleen gespeeld om het landskampioenschap. In alle overige afdelingen zal in dat geval geen competitie worden gespeeld.

januari 2021