Tour d’Amsterdamse

Je zou het misschien niet zeggen als je op een zomerse dag kijkt naar het terras van onze club. Als je de rosé rijkelijk ziet vloeien en iedereen lekker ziet eten op het terras met het prachtige uitzicht op de ondergaande zon. Je zou het niet zeggen, maar we zijn een sportvereniging.
Een golfclub waar iedereen eigenlijk komt om te spelen of om te wandelen met een tas achter zich aan. Om te presteren en te proberen anderen te verslaan of gewoon om zich te ontspannen.

En dat doen we al 85 jaar! Sinds 1934!

Ook toen, aan het Zwartelaantje, 85 jaar geleden, kon je op het terras mensen zien, die een sherry of een biertje dronken. Maar die ook goed wilden golfen.

We zijn een sportclub en dat gaan we dit jaar vieren met een fantastisch lustrum. Een lustrum dat in het teken staat van sport en gezelligheid. Een lustrum dat we gaan vieren in analogie met een andere sport. Met wielrennen. Met de ronde der ronden. De Tour de France. We vieren de 85ste verjaardag van onze club met een Tour d’Amsterdamse. Een serie wedstrijden met etappes, met een gele en bolletjestrui. Met de beste sprinter en de talentvolste rookie. Met een proloog in februari en een slotploegentijdrit in september. Dat allemaal met een trolley of buggy, niet met een fiets. En met uiteindelijk één winnaar na een 15-tal wedstrijden. De winnaar van de gele trui.

We spelen van februari tot september en daar zitten drie officiële lustrummomenten, met wedstrijden, feesten en een trekking van de loterij met dankzij de sponsors geweldige prijzen. De opbrengst komt ten goede komt de Stichting Only Friends, een Amsterdams goed doel. Wij hebben er zin in en wij hopen jullie ook.

Met elkaar zorgen we voor een fantastische 85- jarige verjaardag.