Jeugd info

Jeugd op de Amsterdamse

De jeugd neemt een steeds belangrijkere plek in op de Amsterdamse Golf Club. Alle kinderen die willen komen golfen zijn welkom. Er is een uitgebreid programma voor de jeugd met lessen en wedstrijden verspreid over het jaar. Deze staan aangegeven op de jeugdkalender. De lessen worden gegeven in verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd en niveau. Op de eerste negen holes in de grote baan zijn speciale kindertees aangebracht, op afstanden die voor de jongere jeugd goed bespeelbaar zijn, waardoor ook de jongste kinderen parren en zelfs birdies kunnen maken. Daarnaast zijn er achter de driving range nog 6 korte holes, ideaal voor de kinderen om het golfspel te leren. Twee keer per jaar organiseren we speciale bring af friend lessen voor de kinderen om zo met het golfspel kennis kunnen maken. Daarnaast zijn er ook niet golf gerelateerde activiteiten door het jaar heen zoals het Halloween weekend. Omdat kinderen het spelen in teamverband prefereren boven alleen individueel spel, spelen we met onze club in een special jeugd format een aantal wedstrijden tegen clubs in de buurt; de zogeheten PGA jr League.

De training in dit jaar opgedeeld in 5 groepen van 8 à 9 kinderen:

Groep oranje: jongste jeugd
Groep rood: meiden met baanpermisse (+/- 7-11 jaar)
Groep blauw: jongens met baanpermissie (+/- 9-12 jaar)
Groep geel: jongens en meiden met handicap (+/- 10-13 jaar)
Groep wit: jongens met handicap (+/- 12-16 jaar)

Samenvattend is het jeugdbeleid van de Amsterdamse erop gericht jongeren van 6 tot 18 te motiveren voor het prachtige golfspel en ze thuis te laten voelen op onze club.

De jeugdcommissie
Sjors de Visser, Sandra Boer, Arjo Blok, Astrid van Heumen, Joost Moerel en Remco Verheijden.