De Amsterdamse

Welkom

De Amsterdamse Golf Club ( in de wandeling ‘De Amsterdamse’) is opgericht in 1934 en behoort tot de oudste golfclubs van Nederland. Oorspronkelijk begonnen in Duivendrecht, zijn wij sinds 1990 gevestigd ten westen van Amsterdam, nabij Halfweg. De Amsterdamse is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de fraaiste parkbanen van Nederland. Typische kenmerken ervan zijn: veel waterpartijen met rietkragen, bospartijen die de holes goed afscheiden en lichte ondulaties in het terrein.

De Amsterdamse maakt als A-lid deel uit van de Nederlandse Golf Federatie en is een besloten vereniging ‘van en voor’ leden, hoewel introducé(e)s, gastgroepen en greenfeespelers natuurlijk welkom zijn. Wij hebben naast een honderdtal jeugdleden maximaal 800 gewone leden. Belangrijke attractiefactor van onze club is, dat de Amsterdamse geen starttijden kent: het is vrijwel altijd mogelijk om kort na aankomst af te slaan!