Golfregels 2017

Regelwijzigingen 2016 – informatie voor de golfer

2016 Rules Revisions

Nieuwe procedure invoeren Q-kaarten

Gezien het voortschrijden van de elektronica in ons leven, ook bij golf, en de administratie van de handicaps, heeft de handicapcommissie besloten ook met de tijd mee te gaan. Voor het invoeren van de Q-kaarten zullen er voor de leden van de Amsterdamse enkele veranderingen plaatsvinden:

De nieuwe procedure ziet er als volgt uit:

1. Voordat u gaat spelen maakt u op de computer in de hal van het clubhuis een kaart aan op de gebruikelijke manier.
  2. Na de ronde voert u de score in de hal van het clubhuis of thuis in. Dit dient binnen 3 dagen te gebeuren. Ook de Q-kaarten die u op andere banen speelt, kunt u thuis of op de desbetreffende club invoeren.
  3. U bewaart de kaarten thuis tot de commissie een seintje geeft dat u ze mag weggooien. Bij onduidelijkheden kan de commissie de gespeelde kaarten opvragen.
  4. Mocht het niet lukken de kaarten zelf in te voeren, kunt u ze in de bak in het clubhuis deponeren. Wij zullen die alsnog verwerken en bewaren.
  5. De commissie bekijkt de scores die zijn ingevoerd.
  6. De afgekeurde kaarten staan in de bak rechts van de bak met blanco kaarten.

Thuis invoeren van scores gaat als volgt:

1. Op de website van de Amsterdamse Golfclub logt u in op uw dashboard via “leden inlog” en “Mijn AGC”.
  2. In het blok “Mijn Handicap” ziet u onderaan rechts “nieuwe kaart” staan. Als u hierop klikt kan u een kaart invoeren die op een andere baan gespeeld is.
  3. Ook staat rechts onderaan “Meer”. Door dat aan te klikken komt u op de bladzijde die uw handicapverloop aangeeft. Daar kunt u de scores van een gespeelde ronde met een geprinte sticker van de Amsterdamse invoeren door op het potloodje te drukken. U hebt daarvoor drie dagen tijd.
  4. Als u op uw homeclub geen sticker hebt kunnen aanmaken en met een gele sticker hebt gespeeld, kunt u de kaart niet zelf invoeren. U moet hem in de bak onder de computer in het clubhuis deponeren en de commissie verwerkt de kaart.
  5. Alleen bij problemen, de kaart in de bak onder de computer deponeren.

De handicapcommissie kan te allen tijde de door u ingevoerde kaarten opvragen ter controle

Bunkers aan de waterkant op hole 14.

Omdat deze bunkers aan het water liggen is enige toelichting op de inrichting op zijn plaats. De grens van de waterhindernis wordt gemarkeerd door rode of gele palen. Bij de genoemde bunkers zijn dit de palen die de beschoeiing steunen. Regeltechnisch is het beter als de palen de grens van de waterhindernis aangeven en de grens van de waterhindernis tussen de palen en de beschoeiing loopt. Er is een zeer kleine ruimte. De beschoeiing is nu een vast obstakel. Als u wordt belemmerd in uw stand of voorgenomen swing, mag u de beschoeiing ontwijken zonder straf volgens Regel 24-2b. U hebt de volgende mogelijkheden:

1. De bal opnemen en zonder straf droppen in de bunker, binnen één stoklengte van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering, niet dichter bij de hole.
  2. Met één strafslag de bal droppen buiten de bunker op de lijn tussen de vlag en het punt waar de bal ligt, zover naar achteren als u wilt.
  3. De bal zijwaarts spelen. Droppen geeft vaak een ingebedde bal.

REGELBOEKJES À € 2 TE KOOP BIJ DE CADDIEMASTER

mei 2017