GEO

Committed to Green certificaat voor de Amsterdamse Golf Club

Onze Amsterdamse golfclub is sinds november 2011 in het bezit van het Committed to Green (GEO) certificaat. In 2014 werd nogmaals bevestigd dat de club tot de beperkte groep van Nederlandse golfbanen behoort die aantoonbaar betrokken zijn bij de natuur doordat ook de “hercertificering” succesvol was.

De Amsterdamse Golfclub stelt zich ten doel om het proces van verbetering van haar parkbaan en overige opstallen voort te zetten in de komende jaren.

Ondanks dat het niet altijd gemakkelijk is om sport en spel te combineren met wensen voor duurzaamheid, en dit in de toekomst alleen maar een grotere uitdaging zal worden door de wettelijke beperkingen op bestrijding en bemesting middelen, heeft de club  er alle vertrouwen in om de certificering in de toekomst te continueren.

De ontwikkeling van onze baan is door de jaren heen er een geweest van een vlak aardappelveld tot een zeer volwassen glooiende parkbaan met mooie waterpartijen.

Door steeds –ook esthetisch– verantwoorde verbeteringen toe te passen in die ontwikkeling, rekening houdende met de uiteraard belangrijke golfregels en de zichzelf verder ontwikkelende natuur, is de club er in geslaagd die combinaties met succes te realiseren.

Tevens is het verkrijgen van het GEO certificaat een teken dat de vereniging reeds lange tijd op milieubewuste wijze met haar baan en opstallen omgaat.