NGF competitie 2017

De Amsterdamse Golf Club was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de landelijke competitie. 24 teams deden mee en dat betekende dat ongeveer 170 leden hebben geparticipeerd. Een fraai aantal en daarmee zitten we, landelijk gezien, behoorlijk hoog. Dan de resultaten. Veel teams konden zich handhaven dankzij een vaak goed tweede deel waarin voldoende positieve scores werden gehaald.

Absolute kanjers waren natuurlijk de dames van de dinsdag. Beide teams werden winnaar in hun poule. Voor Dames 1 betekende dit dat ze in Zwolle speelden om het landskampioenschap met 3 andere teams en…ze wonnen de halve finale en vervolgens ook de eindstrijd en daarmee was het landskampioenschap een feit. Absolute klasse!. En ook dames 2 gingen door want zij wonnen op de Westfriese de promotiewedstrijd en mogen nu ook komend jaar aantreden in de hoogste klasse. Ook zij verdienen een grote pluim.

Dat geldt evenzeer voor heren 2 senioren. Zij wisten ook hun poule te winnen en promoveerden naar de 1e klasse. Daardoor zijn er nu 2 teams in die klasse dus wie weet: een van hen in 2018 naar de hoofdklasse?

Dames 1 36 holes op zondag hebben het net niet gered om te promoveren, ze misten de promotie ” op doelsaldo (2 puntjes)” . Heren 1 36 holes werden wederom (fraai) 2e. De laatste jaren is er net steeds 1 team in hun poule dat er met kop en schouders boven uitsteekt waardoor de promotie niet gehaald wordt. Wie weet in 2018 met wat jeugd erbij?!

Helaas ook enkele tegenvallers: in de zondag 36 holes degradeerden Heren 2 en in de 27 holes Heren 1 en 3. Bij de senioren degradeerden Dames 2 en de beide Dames 18 holes.

De Technische Commissie gaat op korte termijn met alle captains evalueren, al weer vooruitzien naar de komende competitie en samen met onze pro’s een programma samenstellen om onze teams nog beter voor te bereiden.

Hieronder vindt u belangrijke informatie met betrekking tot de NGF competitie 2017

Stand NGF-competitie

Competitie starttijden 2017

Nuttige info voor onze gasten